Showbiz

Lidija Bačić: Svako neka me voli na svoj način

Kod muškarca me mogu privući stav i muškost, a mora imati i ”ono nešto”. Volim plivati, volim jesti, ne vježbam, a sve je na svom mjestu. Volim sarajevski humor, opuštenost i gostoljubivost. Jako ste slični nama iz Splita

Atraktivna hrvatska pjevačica Lidija Bačić Lille (35) krajem oktobra objavila je album „Revolucija“, dvostruki CD sa 17 pjesama. Već prve sedmice ušao je u sam vrh prodaje, a i na streaming servisima je dobro prošao. Ali pjevačica je opet u studiju i vrijedno radi na novom albumu.

U veoma otvorenom razgovoru za „Avaz“ otkrila je li ju pandemija usporila, sve o svom kalendaru kojim tradicionalno počasti fanove, kakav ima odnos s bh. publikom, kako održava figuru, vidi li se u svijetu filma i koji je tip njenog muškarca.

Sretna i slobodna

– Uzela sam ovo kao odmor. U posljednjih šest godina imala sam oko 570 koncerata. Sada sam više u studiju. Počela sam i ja pisati neke pjesme, kreativna sam i dobro mi je ovo došlo, jer ću imati još puno pjesama – kaže Bačić.

Fanove ste, kao i prethodnih godina, obradovali kalendarom…

loading...

– Kalendar je već u prodaji. Do sada su bili konceptualni kalendari i imali su poveznicu, automobile ili plažu. Ove godine sam napravila 13 potpuno različitih studijskih fotografija u jednom ekskluzivnom formatu i kvalitetu.

Da imate moć, kakvu biste revoluciju napravili?

– Revoluciju osmijeha, da pobijedimo ovo sivilo 2020. godine.

Opišite sebe u tri riječi?

-Svoja, sretna, slobodna.

Slični nama

U Bosni i Hercegovini imate mnogo publike. Kada planirate doći?

– Čim prođu ove zabrane – dolazim. Prošle godine sam intenzivnije dolazila u Sarajevo, imali smo u planu da održimo koncert u dvorani, ali nas je situacija zaustavila. Volim Sarajevo i imam tu prijatelje i prijateljice koji me provedu po najboljim restoranima. Obožavam vaš humor, opuštenost i gostoljubivost. Jako ste slični nama iz Splita.

Mnogi pripadnici muškog spola uzdišu za Vama. Otkrijte nam koji je Vaš tip muškarca?

– Kod muškarca me mogu privući stav i muškost, a mora imati i ”ono nešto”.

Smatrate li da Vas neki radije gledaju nego slušaju?

– Moj zaštitni znak je i stas i glas, mislim da je to podjednako. Svako neka me voli na svoj način.

Kako održavate figuru, koliko vježbate i pazite li šta jedete?

– Cijela moja porodica je fit i vitka, roditelji, dvije sestre i brat. Tako je to u Dalmaciji. Volim plivati, volim jesti, ne vježbam, a sve je na svom mjestu. Genetika.

Zašto ne?
Vidite li se na filmskom platnu?

– Bila sam u jednoj „cameo“ filmskoj ulozi. U nekoliko serija sam bila gost. Zašto se ne razvijati u svim umjetničkim smjerovima, primamljivo mi je to. Svakako obožavam filmove i kino.

Počela sam kreirati haljine

– Intenzivno radim na novom albumu, koji izlazi početkom 2021., novi spotovi, nova sezona mog „Planet Lille Showa“. Počela sam kreirati i haljine s mojom prijateljicom, kreatoricom Ivanom Jurić – otkriva Lidija.

Izvor: Avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button